Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

75 ÉVES A SELECT SPORT!

75 ÉVES A SELECT SPORT!
Május 4-én lesz 75 éve, hogy a dán labdarúgó-válogatott kapusa, Eigil Nielsen 1947-ben megalapította a SELECT-t.

1940 és 1951 között 28 nemzetközi mérkőzésen szerepelt, és ott volt, amikor Dánia 1948-ban bronzérmet szerzett a londoni olimpián. Eigil Nielsen idejében az elit labdarúgók nem tudtak csak focival élni, ezért úgy döntött, hogy edzőként edz. sportpszichológus egyidejűleg a cipő- és bőriparban. Itt hozta létre az első SELECT futballt.

A SELECT 75 éve innovatív labdaszállító, nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Az évek során számos fejlesztés történt, és a nagy tudás és fejlődés révén a futball és a kézilabda is hatalmas fejlődésen ment keresztül az első labdák piacra kerülése óta - és a fejlődés a mai napig tart.

1962-ben a SELECT bemutatta a futball történetének egyik legnagyobb találmányát – a 32 mezős labdát. A 32 mezővel (20 hatszög és 12 ötszög) a SELECT-nek sikerült a valaha volt legkerekebb labdát létrehoznia. Az optimális gömbölyűségű labda alapvető fontosságú a megbízható aerodinamika, azaz az egyenes repülés és a szabályozott pattanás eléréséhez. Napjainkban is Eigil Nielsen 32 mezős elve szerint játsszák labdákkal a labdarúgó- és kézilabdatornákat szerte a világon, mint ahogy a világszerte gyártott labdák is az ő innovációján alapulnak.


A SELECT továbbra is a kézilabda és a futball játékának fejlesztésén dolgozik, idén tavasszal pedig a SELECT bemutathatta a világ első intelligens futballját, amellyel a FIFA jóváhagyta, hogy a legmagasabb szinten is lehessen vele játszani. A SELECT a német KINEXON-nal közösen megalkotta az intelligens futball labdát SELECT Brillant Super iBall néven. Ennek a labdának van egy nyomkövető érzékelője, amely teljesen új lehetőségeket kínál az élő adatok gyűjtésére az edzők, szurkolók, kommentátorok és a média javára.

 

A LABDASZÁLLÍTÓTÓL A TELJES BESZÁLLÍTÓIG

A SELECT ma közel 4 millió labdát ad el évente, de a labdák mellett sportruházat és sportkiegészítők nagy választékával is rendelkezik, amelyeket a világ több mint 50 országában értékesítenek. A SELECT termékpalettája ma játékruhákat, edzőruhákat, szabadidőruhákat, PROFCARE sportkötéseket és sportápolókat, kapuskesztyűket és rengeteg TEAMGEAR-t tartalmaz, amely különféle futball- és kézilabdafelszerelésekből áll.